Heb je ooit gedacht aan stalen kozijnen?

Stalen kozijnen zijn de kracht die je niet kende. Als we aan kozijnen denken, denken we toch als snel aan hout. Eeuwen waren onze raamsponningen van dit makkelijk verkrijgbare en relatief goedkope materiaal gemaakt. Als je de juiste houtsoort kiest en de juiste afwerking, kan het ook heel sterk zijn en lang meegaan. Doe je dit echter niet, omdat je kosten wilt besparen of geen tijd hebt om elk jaar alle ramen bij langs te gaan met een schuurmachine en aflakkwast, dan rotten ze in een mum van tijd weg. En dat is toch wel erg slecht voor je wooncomfort. Nee, met stalen kozijnen zul je dat probleem niet ondervinden.

Stalen kozijnen zijn terug van weggeweest

Zeker met de zwaktes en nadelen van houten kozijnen in het achterhoofd hebben alternatieven een opmars gemaakt. Zo zijn kunstofkozijnen waarschijnlijk het meest geziene en bekendste alternatief. Maar erg fraai zijn ze helaas nog steeds niet. En wat je waarschijnlijk niet wist is dat lang voor kunststof mainstream werd, stalen kozijnen een tijdlang erg populair zijn geweest. Helaas kan ook staal vergaan als er niet goed voor gezorgd wordt en kunnen zaken als roestvrijstaal of high-end lakken de prijs sterk opdrijven. Gelukkig behoren deze zaken grotendeels tot het verleden en is staal weer helemaal terug.

Laat je eens goed informeren

Als je nu bovenstaande alinea's hebt doorgenomen en denkt: Waar gaat dit over, hoezo kozijnen van staal? Dan is het wellicht tijd om eens op plaatjes van stalen kozijnen te zoeken. Ze zijn namelijk bijzonder fraai als ze goed worden afgewerkt! En de voordelen houden daar niet op, want ze gaan ook ongelofelijk lang mee als het minimale onderhoud erin wordt gestopt. En wist je dat stalen kozijnen perfect te combineren zijn met het allernieuwste isolerende glas? Zo is je huis niet alleen maar fraai, maar ook comfortabel oel in de zomer en warm in de winter. Dus houd het niet bij plaatjes kijken en bel eens een expert of laat je een brochure toesturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *