Meer vast voedsel voor baby\’s vanaf acht maanden

Het eetpatroon van baby's van acht maanden is nu vergelijkbaar met dat van ons.  Vaste voeding vervangt steeds meer de borst- of flesvoeding en zijn menu wordt gevarieerder en uitgebreider. Hoe ziet het voedingsschema voor baby's van acht maanden er uit?

Gezond eetschema je baby van 8 maanden

Baby's van acht maanden hebben het meestal gehad met oefenhapjes. Dan beging het grotere werk. De hapjes baby 8 maanden worden nu meer échte maaltijden met vaste voeding. Dat is een verdere uitbouw van eten baby 6 maanden en van hapjes baby 7 maanden. Die worden ook uitgebreid, zijn gevarieerder en uitgebreider. Je baby eet nu bij voorkeur op vaste tijdstippen een beperkte hoeveelheid vast voedsel. Nu vervangt een vaste maaltijd meer en meer de vertrouwde borst- of flesvoeding. Gaat vaste voeding bij je baby nog niet zo vlot? Dat kan best en is geen item om je direct zorgen over te maken. Elk kind went aan vaste voeding op zijn tempo. Lust je kindje geen vaste hapjes of problemen met de vertering. Dan is het een goed idee om je vertrouwde huisarts of je consultatiebureau te raadplegen.

Goed kauwen

Baby's van acht maanden kunnen beter en beter kauwen. Dat betekent dat de stukjes groenten, fruit, vis of vlees nu wat groter kunnen. Daardoor krijgt het eten van je baby stilaan een volwaardige structuur. Je hoeft zijn hapjes dus niet meer zo fijn de prakken.

Grotere hoeveelheid

Hoe ouder je baby, hoe groter de hoeveelheid vast voedsel. Minstens een maaltijd bestaat nu uit vaste voeding, bijvoorbeeld uit een boterham of een bord pap. Sommige baby's hebben nu op al nood aan een tweede vaste maaltijd per dag. Je kunt nu de melkvoeding geleidelijk afbouwen naar dagelijks drie voedingen. Een boterham vervangt dan een melkvoeding. Heeft je kindje nog trek? Vervang dan een nog een melkvoeding veel groentjes, aardappel(s) en een beetje fijngehakt maar geen rauw vlees.

Meer drinken

Door het afbouwen van het aantal melkvoedingen moet je baby nu meer drinken, bij voorkeur water of lauwe, ongezoete thee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *