Muziek, de kunst van de Muzen

Muziek is de kunstzinnige schikking en combinatie van klanken van muziekinstrumenten en de stem van een of meerdere personen. Vaak wordt muziek gebruikt om schoonheid te uiten, of om verschillende soorten emoties te bereiken. Muziek bestaat uit vele verschillende aspecten, zoals toonhoogtes, ritme, geluidssterkte, klankkleur en textuur, zoals monofonie en polyfonie, en hierdoor kunnen vele soorten muziek van elkaar onderscheiden worden. Alle culturen in de wereld en in alle tijden hebben muziek gehad, maar het had altijd een andere betekenis. De geluiden die hierbij ervaren worden zijn essentieel voor de manier waarop het geïnterpreteerd wordt.

Klankschaal meditatie

Als je stressklachten hebt of tegen een burn-out aan zit, merk je dat vaak aan je hele lijf. Misschien voel je af en toe je lijf zelfs niet eens meer, omdat je zo erg in je hoofd zit en vooral luistert naar wat er allemaal in omgaat. Misschien zit je lijf heel erg vast en ervaar je blokkades, zowel mentaal als fysiek. In dat geval wordt het tijd dat je jezelf aandacht geeft, want dat verdien je.

Rust en ontspanning

Een klankschalen meditatie zal je niet van de stress af helpen, noch jouw burn-out klachten volledig laten verdwijnen, maar een diepe ontspanning helpt toch veel tegen een burn out of stress, of het helpt met het beter worden na het lijden van een burn out.  Misschien heb je vaker momenten, zoals wanneer mensen steeds iets van jou vragen, maar het kan ook dat je moet toegeven dat dit wel heel lang geleden was. Wellicht is dit dan het juiste moment om nu eens te besluiten dat je jezelf vaker van dit soort jou-tijd gaat geven. Rust en ontspanning is een ding dat goed is voor de mentale gezondheid, zeker wanneer je weinig tijd hebt gehad voor jezelf, of wanneer je een stressvolle periode hebt ondervonden, of een burn out hebt geleden. De rust en ontspanning helpt zeker met het versterken van de mentale gezondheid, ook al heb je geen stress of een burn out ondervonden. Forever living products, dat is wat jij nodig hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *